lördag 30 mars 2013

Solskenskaka

I början av veckan tänkte jag att jag skulle göra en snabb och lätt kaka att ta med till jobbet och bjuda på inför "Härligt hemma" (nr 12/2013). Den här kakan var verkligen superenkel, snabb och god, däremot blev inte utseendet som väntat. Men men man kan väl inte alltid få allt ;-) Dock följde inte kakan med till jobbet då Neo och Nova såg den på morgonen och sååå jättegärna ville ha den till fika på eftermiddagen. Kakan stannade alltså kvar hemma och framförallt herrarna i familjen gillade den skarpt :-)

2 ägg + 1 äggvita
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1 dl socker
75 g smör
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

Vispa ihop ägg, äggvita och socker. Blandda sedan i mjöl, vatten och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 20 minuter i 200 grader.

Glasyr: Koka ihop smör, socker, äggula och vaniljsocker till en tjock massa. Häll över den färdiggräddade kakan. Strö över kokosflingor.

De små kycklingarna är gjorda av marsipan. Den gula smakar banan och den röda jordgubb/rabarber. Ögonen är målade med svart pastafärg.




Kram Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar