söndag 16 april 2017

Hallonbiskvier i långpanna

Biskvier är en av de godaste kakor som finns, enligt mig. Men jag vakar dem inte så ofta då jag tycker det tar lite tid. Men det här, att baka den i långpanna, var ju himla smidigt 😃 Och hallonsmlrkrämen var to die for... Jag hittade receptet på bloggen Sweet and simple

Botten:
500 g mandelmassa
2 äggvitor
0,5 dl socker

Hallonsmörkräm:
200 g smör 
3 dl florsocker
2 äggulor
1 dl upptinade hallon
1 msk vaniljsocker
Några droppar citron

Chokladöverdrag:
50 g mörk choklad
Några droppar matolja

Botten: Riv mandelmassan, blanda ihop den med äggvitorna och sockret till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna och skjuts in i ugnen, 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna helt.

Smörkräm: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor i ca 5-10 minuter. Tillsätt hallonen under omrörning, lite i taget. Ta i några deppar citron. Bred ut smörkränen jämnt över den svalnade botten.

Choklad: Smält chokladen tillsammans med några droppar matolja. Ringla den smälta chokladen över kakan, använd tex en gaffel. Skär kakan i kvadrater eller trianglar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar