Chokladsnittar
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Bountyfyllning
50 g smör
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl florsocker
1/2 dl kokosmjölk
Chokladöverdrag
Mörk choklad
1 tsk smör
Kokosflingor
Chokladsnittar: Rör ihop smör och socker. Blanda sedan ner resten resten av ingredienserna till degen. Dela upp degen i tre bitar och rulla ut dem till längder, ca två cm tjocka. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till längderna. Grädda i 200 grader, 10-12 minuter. Skär snitt då du tar ut dem.
Bountyfyllning: Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser. Gör en liten skåra på längderna och lägg fyllning där i, i mitten av längderna.
Chokladöverdrag: Smält choklad tillsammans med smör och häll över bountyfyllningen. Strö kokosflingor över och skär sedan snitten igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar