lördag 22 april 2017

Choklad- och hallondessert

Ikväll blev det en liten god munsbit till efterrätt ❤️ Jag gjorde en mjölkchokladmousse på sockerkaksbotten med en hallon- och nutellagömma i och en glaze över. Den blev väldigt god 👍😍 Jag använde mig av formar som är ca 5 cm i diameter, så det blev inte så stora desserter, men efter en mäktig middag var det lagom 😊

Mjölkchokladmousse
200 g mjölkchoklad
3 gelatinblad 
2 ägg
2 dl grädde

Glaze
10 g gelatinpulver
60 g vatten (till gelatinpulvret)
140 g glukos 
150 g socker
75 g vatten
100 g sötad kondenserad mjölk
150 g vit choklad 

Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt. Smält chokladen över ett vattenbad. När chokladen smält rör du ner äggen, ett i taget. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem sedan i micron, ca 10 sekunder. Häll i gelatinet i chokladen, rör om ordentligt. Vispa upp grädden och rör ner den i chokladblandningen. Blanda ordentligt.

Fyll dina formar med chokladmoussen, se till att inte fylla ända upp. Spritsa i nutella i färska hallon och peta ner ett i varje form fylld med mousse. Avsluta med ett lock (eller botten 😉) med sockerkaka. Ställ in i frysen för att stelna. Det tar ett par timmar. 

Glaze: Lägg gelatinpulvret i vattnet och blanda runt ordentligt. Låt det stå till sig. Koka vatten, glukos och socker tills det når 103 grader. Ta av från plattan och-element i gelatinet och den kondenserade mjölken. Hacka chokladen och blanda i den med. Man får vara försiktig när man blandar så det inte skapas luftbubblor. Använd en stavmixer för att blanda ordentligt. Låt glazen svalna till ca 35 grader innan du häller på den på din frysta mousse. 













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar