En snittkaka till blev det på Neos födelsedag. Vaniljhjärtan är sååå gott, men svårt att få till bra tycker jag. Det här var ju en mycket smidigare jaka, om än inte riktigt lika god som vanliga vaniljhjärtan 😉 Receptet hittade jag på bloggen
Sweet and simple.
Snittar:
100 g kallt smör
1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 liten äggula
Vaniljkräm:
Jag valde den här gången att använda färdigköpt marsanpulver och blanda med mjölk.
Dekoration:
Florsocker
Nyp ihop mördegen. Rulla degen till två längder och platta till dem. Blanda ihop vaniljkrämen. Gör en liten grop i mitten av längderna och lägg i vaniljkrämen. Se till så det inte blir för mycket kräm. In i ugnen, 200 grader i 10-15 minuter. Skär snitten. Låt svalna. Pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar