50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 krm salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
11-13 dl mjöl
Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
250 g hallon
3/4 dl socker
100 g riven vit choklad
Pensling:
1 ägg
Garnering:
2 msk florsocker
50 g vit choklad
Smula jästen i en bunke och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma, vaniljsocker, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen ordentligt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Kavla ut degen till två plattor, ca 30*30cm, och bred på smör. Mosa hallonen lite lätt och bred ut dem. Strö över socker och vit choklad. Rulla ihop båda plattorna, var för sig, från båda långsidorna tills de möts på mitten. skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. In med dem i ugnen, 225 grader, i ca 8 minuter.
Pudra bullarna med florsocker och ringla över smält vit choklad när de kallnat.
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar