Jag använde samma botten som här men lade till ca 100 g Marabou Schweizernöt innan jag hällde den i formen.
När jag hade låtit browniebotten svalna så hällde jag på dulche de leche och täckte den med nyplockade hallon från trädgården. Ställ den sedan kallt och gör hallonmoussen.
200 g frysta hallon
ca 1 dl florsocker
100 g philadelphiaost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka hallonen tillsammans med florsockret och lite vatten i ett par minuter, rör om under tiden. Passera sedan hallonen. Låt dem svalna lite. Ta hälften av "hallonsaften" och blanda med philadelphiaosten. I den andra hälften av hallonen rör man ner gelatinbladen så de smälter. Blanda därefter ihop hallonblandningarna. Vispa grädden och vänd ner den i hallonblandningen. Låt stå kallt en liten stund innan du täcker över tårtan med den.
Ställ tårtan kallt i kylen ett par timmar innan du garnerar den med hallon och choklad och sedan smaskar i dig :-) Den är riktigt god, men också riktigt mäktig :-)
Lägg botten i en lite större form. |
Häll över dulche de lech. |
Täck med hallon. |
Fyll på med hallonmoussen, släta till den. |
Jag garnerade med hallon och riven choklad. |
Syrra, André och Seth kom på lite fika fram på kvällskvisten. Mycket trevligt :-) <3
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar