fredag 13 september 2013

Hallonmoussetårta med kola

Den här tårtan har jag gått och funderat på ett tag. Jag läste om något liknande någonstans för att tag sedan, vart kommer jag inte ihåg. Så idag "snickrade" jag ihop lite hittepå ;-)

Jag använde samma botten som här men lade till ca 100 g Marabou Schweizernöt innan jag hällde den i formen.

När jag hade låtit browniebotten svalna så hällde jag på dulche de leche och täckte den med nyplockade hallon från trädgården. Ställ den sedan kallt och gör hallonmoussen.

200 g frysta hallon
ca 1 dl florsocker
100 g philadelphiaost
4 gelatinblad
2 dl grädde

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka hallonen tillsammans med florsockret och lite vatten i ett par minuter, rör om under tiden. Passera sedan hallonen. Låt dem svalna lite. Ta hälften av "hallonsaften" och blanda med philadelphiaosten. I den andra hälften av hallonen rör man ner gelatinbladen så de smälter. Blanda därefter ihop hallonblandningarna. Vispa grädden och vänd ner den i hallonblandningen. Låt stå kallt en liten stund innan du täcker över tårtan med den.

Ställ tårtan kallt i kylen ett par timmar innan du garnerar den med hallon och choklad och sedan smaskar i dig :-) Den är riktigt god, men också riktigt mäktig :-)

Lägg botten i en lite större form.


Häll över dulche de lech.


Täck med hallon.


Fyll på med hallonmoussen, släta till den.


Jag garnerade med hallon och riven choklad.




Syrra, André och Seth kom på lite fika fram på kvällskvisten. Mycket trevligt :-)  <3

Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar