torsdag 5 september 2013

Dulce de lechefyllda chokladkakor med havssalt

De här kakorna är precis lika goda som det låter, de bara smälter i munnen... Jag har hittat receptet på den härliga bloggen m.ade b.y m.ary. Jag bjöd på dem igår när Nova fyllde 5 år!!! Det var fler än jag som gav dem ett mycket bra betyg :-)

110 g smält smör
330 g farinsocker
2 rumstempererade ägg
50 g kakao
250 g mjöl
en nypa salt
100 g hackad mjölkchoklad
flingsalt
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Blanda kakao, mjöl och salt i en skål. Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Rör ner farinsockret i det smälta smöret och sedan även äggen. Rör till en jämn smet. Rör sedan ner shokladen, rör tills den börjar smälta och ger spår i smeten. Rör till sist ner mjölbalndningen, rör tills smeten går ihop. Plasta in och ställ i kylskåp i ca 20 minuter.

Ta ut kakdegen och ta ca en matsked och rulla till en liten boll. Tryck ett litet hål i mitten.Fyll hålet med ca en tesked dulche de leche. Tag ca en tesked deg, platta ut och täck över kolasåsen.Toppa kakan med flingsalt. In i ugnen, 180 grader, i ca 8-10 minuter.

Låt svalna lite på plåten innan kakorna får svalna helt på galler.





Kram Jenny

1 kommentar: