Jag letade på nätet efter ett recept på marängsmörkräm, eftersom jag har hört att det ska vara så gott. Det var verkligen STOR skillnad mot vanlig smörkräm. Det är en aning krångligare att göra och det tar mycket längre tid, men det är SÅ värt det! Jag hittade receptet på flera olika bloggar och kommer inte ihåg vilka så jag skriver inte någon källa till den här...
100 g äggvita
40 ml vatten
150 g socker
225 g osaltat smör
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa upp äggvitan till ett skum. Värm socker och vatten i en kastrull till 118 grader. Häll i det i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnar, det tar 10-15 minuter. Vispa sedan ner vaniljpulvret och till sist smöret, lite i taget på låg fart.
100 g äggvita
40 ml vatten
150 g socker
225 g osaltat smör
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa upp äggvitan till ett skum. Värm socker och vatten i en kastrull till 118 grader. Häll i det i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnar, det tar 10-15 minuter. Vispa sedan ner vaniljpulvret och till sist smöret, lite i taget på låg fart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar