söndag 4 maj 2014

Minimarängpaj

Det här receptet hittade jag i tidningen Hembakat. Pajerna var verkligen jättegoda!

Botten:
60 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl florsocker 

Italiensk maräng:
4 äggvitor (125 g)
2 1/2 dl socker (210 g)
3/4 dl vatten (75 g)

Fyllning:
1-2 dl lemoncurd

Blanda ihop smör, mjöl och florsocker till en deg. Kavla ut degen (ca 3 mm tjock) mellan bakplåtspapper. Ta ut rundlar. Pensla formarna med smör innan du fodrar dem med degen. Nagga bottnarna och grädda dem i ugnen,175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan ut bottnarna ur formarna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten till 121 grader. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna samtidigt som du vispar på högsta hastighet. Vispa tills marängen är ljummen, ca 35 grader.

Lägg ca 1 tsk lemoncurd i varje mördegsbotten. Spritsa maräng ovanpå. Bränn av marängen med en gasbrännare. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar