tisdag 5 juni 2018

Marängtårta


Det här är en riktigt quickfixer; snabbt, lätt och supergott! Marängbottnarna behöver visserligen en stund på sig i ugnen att bli klara, men de sköter sig ju själva. Varför inte slänga ihop den här favoriten till midsommar? Om man nu har extremt ont om tid så kan man ju faktiskt köpa allting färdigt; färdiga marängbottnar och färdig lemoncurd. Självklart kan man fylla med vad som helst och alla slags färska (och även frysta) bär är supergott att ha på! Om man vill ha lite crunch med är det gott med rostade mandelspån på.


Marängtårta

Marängbotten:
3 äggvitor
2½ dl socker

Gör så här:
1. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
2. Vispa sedan ner sockret, lite i taget.
3. Spritsa ut så stora bottnar som du vill ha.
4. In i ugnen, 100 grader, i cirka 1 timme. Låt svalna


Lemoncurd:
3 citroner
1 1/2 dl socker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Gör så här:
1. Koka upp rivet skal från tre citroner, saften från två, socker och smör.
2. Sila vätskan.
3. Blanda ihop majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner det i den varma vätskan.
4. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
5. Låt det sjuda under omrörning, till den tjocknar.

Till dekoration:
Vispad grädde
Jordgubbar


Ihopmontering:
1. Börja med en marängbotten. Bred på ett lager med lemoncurd.
2. Bred vispad grädde över och lägg på en botten till.
3. Spackla hela tårtan med grädde.
4. Dekorera med jordgubbar.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar