Nu när
sommaren verkligen är här vill många (åtminstone jag) ha glass i stora lass. Nutellaglassen
blev helt gudomligt god, för dem som gillar choklad. Jag älskar choklad! Att
det kan vara så enkelt och gå så snabbt (plus en liten jobbig väntetid förstås)
att göra något så gott! Om man istället vill ha en söt och krämig glass
tillsammans med något lite syrligt så blir det fantastiskt gott att blanda i
rabarber. (Receptet på rabarberglassen är från bloggen tipsochtrix.com.) Det
går såklart att ha i i stort sett vilken smakkombination som helst!
Det bästa
med den här glassen är att det inte behövs någon glassmaskin (och att det går
snabbt och att den är underbart god)!
Grundrecept:
5 dl grädde
En burk sötad kondenserad mjölk
Flingsalt
5 dl grädde
En burk sötad kondenserad mjölk
Flingsalt
Nutellaglass
Smaksättning:
Nutella
Smaksättning:
Nutella
Gör så här:
Vispa ihop grädden och den sötade kondenserade mjölken tills den tjocknar. Ha i en nypa flingsalt och vispa ihop. Ta sedan i några skedar Nutella, efter behag 😉 Jag tog i ganska mycket... Rör runt lite grann så smeten blir lite melerad. Jag tycker det är gott om det finns ställen där det är mer choklad. Sätt in i frysen, minst 6 timmar. Låt den gärna stå i rumstemperatur cirka 15 minuter innan servering.
Vispa ihop grädden och den sötade kondenserade mjölken tills den tjocknar. Ha i en nypa flingsalt och vispa ihop. Ta sedan i några skedar Nutella, efter behag 😉 Jag tog i ganska mycket... Rör runt lite grann så smeten blir lite melerad. Jag tycker det är gott om det finns ställen där det är mer choklad. Sätt in i frysen, minst 6 timmar. Låt den gärna stå i rumstemperatur cirka 15 minuter innan servering.
Rabarberglass:
Smaksättning:
ca 400g rabarber
½ dl vatten
½ dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
ca 400g rabarber
½ dl vatten
½ dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar. Lägg dem och vattnet i en kastrull. Låt koka tills rabarbern går sönder och vattnet har kokat bort. Blanda i sirap och vaniljsocker. Låt koka en stund till. Ta av från plattan då det blivit till en tjock kräm, låt svalna. Den får gärna vara kylskåpskall när man blandar i den i glassmeten.
Vispa ihop grädden och den sötade kondenserade mjölken
tills den tjocknar. Ha i en nypa flingsalt och vispa ihop. Blanda sedan i
rabarbern, blanda ordentligt. Sätt in i frysen, minst 6 timmar. Låt den gärna
stå i rumstemperatur cirka 15 minuter innan servering.Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar. Lägg dem och vattnet i en kastrull. Låt koka tills rabarbern går sönder och vattnet har kokat bort. Blanda i sirap och vaniljsocker. Låt koka en stund till. Ta av från plattan då det blivit till en tjock kräm, låt svalna. Den får gärna vara kylskåpskall när man blandar i den i glassmeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar