tisdag 10 januari 2012

Saffransskorpor med pistage och apelsin

Jag var tvungen att ta den sista saffransskorpan nu, de är ju sååå goda! Jag fick göra två omgångar i jul, faktiskt tyckte hela familjen om dem:)

Saffransskorpor med pistage och apelsin (á la Leila)
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
2 apelsiner (rivet skal)
5 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel

175 grader. Smält smöret med saffranet och häll över i en bunke. Rör ner äggen. Vänd ner resten av ingredienserna, men vänta med pistagemandeln till sist. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt, på bakplåtspapper. Grädda i ca 25 min. Ta ut och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längder i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka dem i ugnen i ca 15 min.





Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar