Citronpaj med hallonmaräng
mördeg
3 satser lemon curd
ägg till pensling
hallonmaräng
färska hallon till garnering
florsocker
Mördeg
150 g smör
4 dl mjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk kallt vatten
Nyp ihop smöret med mjölet och florsockret. Tillsätt sedan ägget och vattnet och arbeta ihop degen. Plasta in degen och lägg den i kylen minst 30 minuter.
Kavla ut mördegen, fyll formen och frys. Pensla botten med uppvispat ägg, täck kanten med folie (så att den inte sjunker ner). Nagga botten och baka i ugnen i 175 grader, ca 10 minuter. Låt det svalna. Fyll sedan med lemon curd.
Hallonmaräng
3 äggvitor
saft av 1/2 citron
3 1/2 dl socker
200 g hallon
Vispa ihop äggvita, citronsaft och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt 1 dl socker. Rör ner resten av sockret i hallonen och vänd sedan ner dem i marängen. Vispa till ett fast skum. Bred på marängen på pajen och grädda den i MITTEN av ugnen (med ugnsluckan på glänt) i ca 5 minuter. Marängen ska bara få lite färg på toppen. Garnera med färska hallon och sikta över lite florsocker. Yummie!!
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar