Idag testade jag att göra den allra enklaste chokladmoussen som finns. Den är dock inte riktigt lika god som den andra. Jag kan tänka mig att den blir godare om man använder dig av tex Marabous choklad, någon med smak (tex polka), mums. Jag gjorde med väldigt mörk choklad (86%) eftersom jag tänkte att den skulle vara lite lchf-vänlig :-) Jag mätte inte hur mycket grädde jag tog så det är bara på ett ungefär.
2-3 dl grädde
Ca 60 g choklad
Värm grädden, ta av den precis innan den börjar koka. Bryt chokladen i småbitar och häll den varma grädden över. Rör runt då chokladen smälter. Ställ kallt i ett par timmar. Ta fram och vispa som vanlig grädde. Servera gärna med hallon.
Kram Jenny
2-3 dl grädde
Ca 60 g choklad
Värm grädden, ta av den precis innan den börjar koka. Bryt chokladen i småbitar och häll den varma grädden över. Rör runt då chokladen smälter. Ställ kallt i ett par timmar. Ta fram och vispa som vanlig grädde. Servera gärna med hallon.
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar