Jaha så blev det dags för att göra lite bullar med. Neo fick välja vilken sort han ville ha och lotten föll alltså på vaniljbullar. Jag tycker själv att vaniljbullar är både godare och roligare att göra än "vanliga" kanelsnäckor. Nu hoppas jag bara på att resultatet på dessa blir lika lyckat som på After eight browniesen :-)
2 dl gräddmjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
Ca 7 dl mjöl
Vaniljkräm till fyllning
Värm grädden till ca 37°. Lös upp jästen i lite av den. Rör ihop matfett och socker. Tillsätt ägget, jästen och resten av degspadet. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek. Förbered fyllningen (det går lika bra med vanlig marsankram, ca 3 dl). Dela upp degen i 20 lika stora bitar. Tryck ut dem till rundlar. Klicka på lite kräm och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt med skarven nedåt. Låt dem jäsa. Grädda dem, 225°, i ca 10 min. Innan servering så kan du pensla dem med smält smör och så doppa dem i socker.
Kram Jenny
2 dl gräddmjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
Ca 7 dl mjöl
Vaniljkräm till fyllning
Värm grädden till ca 37°. Lös upp jästen i lite av den. Rör ihop matfett och socker. Tillsätt ägget, jästen och resten av degspadet. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek. Förbered fyllningen (det går lika bra med vanlig marsankram, ca 3 dl). Dela upp degen i 20 lika stora bitar. Tryck ut dem till rundlar. Klicka på lite kräm och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt med skarven nedåt. Låt dem jäsa. Grädda dem, 225°, i ca 10 min. Innan servering så kan du pensla dem med smält smör och så doppa dem i socker.
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar