lördag 3 mars 2012

Päronmousse

Jag måste tyvärr säga att jag inte var riktigt nöjd med den här fyllningen, den smakade inte så mycket päron som jag hade önskat. Det måste fixas till till nästa gång jag ska använda päronmousse. För just päron och after eight (som jag hade tillsammans) är en god kombo :-)

4 gelatinblad
1 burk päronpure'
1 msk koncentrerad päronsaft
1/2 dl socker
3 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda ihop pure'n, saften och sockret i en kastrull och värm upp pgå svag värme, inte koka! Lägg i gelatinbladen i kastrullen och rör om tills de har smält. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa upp grädden och vänd ner den avsvalnade päronröran i grädden. Låt stelna i kylskåp.

Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar