fredag 10 maj 2013

Rabarberpaj

Nu har rabarbern kommit upp ordentligt på landet. Igår passade jag på att plocka några och gjorde en enkel och god rabarberpaj. Även det här receptet är från tidningen Hembakat (nr 3/2013). Till pajen gjorde jag vaniljkräm, det är så gott med hemmagjord vaniljkräm tycker jag.

150 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl socker

Fyllning:
400 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner smöret däri och blanda till en smulig massa. Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda dem med potatismjölet och vaniljsockret. Lägg hälften av smuldegen i en pajform. Lägg rabarbern över och strö därefter på resten av smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.




Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar