Botten:
200 g digestivekex
2 msk farinsocker
100 g smält smör
Fyllning:
1 msk finrivet limeskal
1 dl limesaft (ca 3 st)
6 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
Garnering
ca 2 dl grädde
2 lime
Mixa kexen med smör och socker till en smulig massa. Tryck ut smulorna, även lite upp på kanten, i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Grädda botten i 200 grader i ca 8 minuter. Låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Vispa äggulorna tills de börjar tjockna. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills smeten åter igen är lite tjock igen. Blanda ner limesaft och skal.
Häll smeten på pajbotten. Grädda i ugnen 13-15 minuter. Låt den svalna och ställ sedan in den i frysen i 3 timmar.
Ta fram pajen ca 20 minuter innan servering och dekorera med vispad grädde och tunna skivor av lime.
Kram Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar