onsdag 10 juli 2013

Rabarberkaka


Här är receptet på en helt underbart god rabarberkaka:

2-3 rabarberstjälkar
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl mjöl
ca 0,75 tsk bakpulver
2 msk grädde
½ tsk vaniljpulver
kanel att pudra över

Smuldeg:
ca 70 g smör
ca 1,3 dl mjöl
ca 0,75 dl havregryn
ca 0,75 dl socker
lite vaniljpulver

Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver luftigt och krämigt. Tillsätt äggen ett itaget. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt grädden. Lägg degen i formen. Toppa med rabarber så hela degen täcks, tryck ner rabarbern lite. Pudra över kanel (ganska rikligt) och socker.

Smuldeg: Blanda alla ingredienser. Häll ut smuldegen över kakan och grädda i ugnen, 185 grader, ca 45 minuter. 




Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar