onsdag 10 juli 2013

Vaniljbullar

Idag hade vi besök av fina familjen Herge Linderson :-) Vi fick se det nya underverket Nolia, så söt! Det var verkligen jätteroligt och trevligt att träffa er idag!!

Igår bakade jag vaniljbullar för första gången, så gott och så lätt! Det enda som jag fick påbackning på av familjen var att det kunde ha varit ännu mera fyllning i :-) Tror att jag kan göra lite mindre bullar nästa gång med lika mycket fyllning kanske ;-)

50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 ägg
15-16 dl mjöl

ca 300 g marsanpulver
+ lagom mängd mjölk till det
(vilket jag tyckte blev alldeles för mycket)

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och slå den på jästen tillsammans med det rumstempererade smöret. Rör tills det smälter. Tillsätt ägg, sirap och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Knåda degen. Rulla till små tennisbollar, 16-18 st. Gör en urgöpning med fingret i varje bulle och fyll med vaniljkräm (med hjälp av en sprits). Låt jäsa i ca 25-30 minuter.
In i ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter. Låt dem svalna och pensla sedan med smält smör och doppa dem i socker.



Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar