tisdag 5 juni 2012

Hasselnötchokladstoppade citroncupcakes

Ikväll är Tom och Neo i stan och tittar på speedway. Nova tjatade om att vi skulle baka något hon och jag. Jag var väl inte så svårövertalad även om jag egentligen inte orkade ;-) Det blev återigen ett recept från tv-kocken Leila Lindholm.

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Hasselnötchoklad (typ Nutella)
Strössel

Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken däri, blanda därefter ner det i äggsmeten. Vispa i mjöl, bakpulver och salt. Rör ner citronskal och saft. Fyll formarna till ca 2/3 och ställ in dem i ugnen, i 175 grader, i ca 15 minuter. Låt dem svalna helt innan du brer på chokladen och strör över strösslet.








Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar