onsdag 27 juni 2012

Biskvitårta

Jag bara älskar biskvier, därför fastnade jag självklart för receptet på en Biskvitårta när jag såg det hos Mästerkocken :-) Ikväll slog jag äntligen till och slängde ihop en!

Botten:300 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
1 msk kakao

Glasyr:100 g choklad
25 g kokosfett

Riv mandelmassan och rör ihop den med äggvitan till en smidig smet. Rita upp en cirkel, 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut bottensmeten på rundeln.



In i ugnen, 175°, i ca 15 min. Låt svalna på ett galler.



Rör ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Bred på den på botten med en liten högre topp på mitten. In med tårtan i frysen i 30 min.



Smält chokladen och kokosfettet i micron eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över tårtan och ställ den i kylen i minst en timme innan den serveras.










Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar