söndag 1 juli 2012

Pannacotta med vit choklad

Till efterrätt igår blev det pannacotta med lite vit choklad"mousse" över och en jordgubbe och citronmeliss till dekorering. Eftersom chokladmoussen inte fick svalna tillräckligt länge, då jag kom på väldigt sent att vi skulle ha det, så gick det inte att vispa upp den till ett fluff. Den var mer rinnande men det gjorde ingenting, det blev nog egentligen bättre så.

5 dl grädde
3 gelatinblad
Ca 1 msk vaniljsocker
Ca 1 msk socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, vaniljsocker och socker. Låt svalna lite. Rör ner gekatinbladen och häll upp i glas/skålar. In i kylen några timmar.

1 1/2 dl grädde
70 g vit choklad

Värm grädden, inte koka. Rör ner choklad så den smälter. Ställ in i kylen några timmar. Ta ut och vispa upp som vanlig grädde.

Kram Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar