Mandelmarängbotten:
100 g mald mandel
4 äggvitor
1 dl socker
Fyllning:
4 äggulor
1 dl florsocker
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 grovhackade dubbeldaim
Garnering:
1 grovhackad dubbeldaim
Klä botten på en 20 cm springform med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln. Bred ut smeten i formen. In i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter. Låt den kallna helt i formen.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med vaniljsockret i smeten. Vänd försiktigt ner daimen. Häll smeten över botten. In i frysen intågar timmar.
Ta fram tårtan 10-15 minuter innan servering. Garnera med daimen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar