måndag 16 juni 2014

Jordgubbsefterrätt

Detta blev gårdagens efterrätt, fläder- och myntamarinerade jordgubbar med krossade cookies och vaniljvisp. Inte alls dumt :) Det är perfekt att ta med sig på utflykten i små burkar. Det går även snabbt och lätt att göra om man använder sig av färdiggjorda varor. Jag köpte chokladcookies och vaniljvisp, så detta är inte gjort från grunden... Jag hittade idéen och receptet på http://kreativabakverk.blogspot.se/2013/06/dessert-i-burk.html?m=1

Jag fick 8 burkar på detta recept:
1 liter jordgubbar
3 msk koncentrerad flädersaft
En näve hackad mynta

Ca 8 cookies
1 vaniljvisp

Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll över dager och myntan. Rör om. Häll detta i botten på burkarna. Krossa kakorna och lägg ca en kala i varje burk. Vispa upp vaniljvispen och häll den över kakorna. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar