onsdag 18 juni 2014

Rimbobullar

Det här receptet hittade jag i tidningen "Hemmets Journals bakat & gott". Det blev ett test för att ta med som fika till poolspelet i fotboll i Vimmerby, där Neo var med och spelade. Det blev helt underbart goda bullar. Hela familjen tyckte om dem, och Neo sa att det var de godaste bullarna han någonsin ätit. Så de här Rimbobullarna lär det bli fler satser av i sommar :)

25 g jäst (1/2 paket)
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Ca 6 dl mjöl

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk salt

1 uppvispat ägg till pensling

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smöret i klickar tillsammans med socker, vaniljsocker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 40*40 cm. Skär 5 ggr på varje sida så det blir (5*5) 25 små rutor.
Rör ihop fyllningen genom att blanda  alla ingredienser. Lägg en liten klick på varje liten degkvadrat. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck till. Lägg bullarna i formar.
Låt bullarna jäsa i två timmar under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. In i ugnen, 250 grader, i ca 8 min. Låt bullarna svalna utan bakduk.
Rör ihop glasyren och ringla den över de svalnade bullarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar