25 g jäst (1/2 paket)
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Ca 6 dl mjöl
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg till pensling
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smöret i klickar tillsammans med socker, vaniljsocker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 40*40 cm. Skär 5 ggr på varje sida så det blir (5*5) 25 små rutor.
Rör ihop fyllningen genom att blanda alla ingredienser. Lägg en liten klick på varje liten degkvadrat. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck till. Lägg bullarna i formar.
Låt bullarna jäsa i två timmar under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. In i ugnen, 250 grader, i ca 8 min. Låt bullarna svalna utan bakduk.
Rör ihop glasyren och ringla den över de svalnade bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar